Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Turković i Albright o političkoj situaciji u BiH i regionu

Preuzmite sliku

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković sastala se u Washingtonu sa bivšom državnom sekretarkom Sjedinjenih Američkih Država, predsjednicom Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) i predsjednicom “Albright Stonebridge” grupe Madeleine Albright, javlja Anadolu Agency (AA).

Razgovarale su o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu te o ulozi međunarodne zajednice. Albright veoma pomno prati dešavanja i učestvovala je na saslušanju u Kongresu SAD-a, a u vezi sa formiranjem politike administracije predsjednika Joe Bidena prema Bosni i Hercegovini i Zapadnom Balkanu, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Sagovornice su u dužem razgovoru razmijenile stavove te izrazile očekivanje da će ojačani angažman SAD u Bosni i Hercegovini i regiji biti podsticaj za ubrzavanje reformskih procesa, posebno u smjeru jačanja države, vladavine prava i borbe protiv korupcije. Albright je prihvatila poziv Turković da posjeti Bosnu i Hercegovinu te podržala aktivnosti na euroatlanskom putu BiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje