Srijeda, 14. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Turković-Hadžialjević: Važno učešće bh. kompanija na tržištima u inostranstvu

Preuzmite sliku

Zamjenica predsjadavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković danas je razgovarala sa direktoricom Energoinvesta Biserom Hadžialjević, koja ju je informirala o trenutnom radu te poznate bh. kompanije, stabilizaciji u proteklih pet godina, ali i izazovima s kojima se suočava te planovima na tržištima širom svijeta.

Razgovarano je i o tradicionalnim tržištima na kojima je Energoinvest u kontinuitetu prisutan, ali i mogućnostima realizacije projekata na novim tržištima gdje ta kompanija želi ciljano djelovati i stvarati tržišnu poziciju.

Istaknuta je i važna uloga bh. diplomatsko-konzularne mreže prilikom ostvarivanja kontakata, povezivanja i realizacije projekata Energoinvesta u inostranstvu.

Ministrica Turković je istakla da su od velike važnosti učešća domaćih kompanija na tržištima u inostranstvu, što direktno pozitivno utječe na ukupnu privredu Bosne i Hercegovine.

Ministrica je govorila o mogućnostima saradnje u nekoliko država u svijetu, gdje postoje kapaciteti i potreba za realizacijom projekata, a u kojima Energoinvest dosad nije učestvovao.

– Pozdravila je ideje za širenje poslova te kompanije u druge države te istakla da će uvijek pomoći i podržati kompanije iz cijele Bosne i Hercegovine koje žele izvoziti i realizovati projekte u inostranstvu – saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVPBiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje