Srijeda, 23. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tulumović: Utvrđene brojne finansijske nepravilnosti na Univerzitetu u Tuzli (VIDEO)

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović obratio se danas javnosti u povodu stotinu dana rada Vlade Tuzlanskog kantona.

U svom izlaganju premijer Tulumović dotakao se i izvještaja Univerziteta u Tuzli koji njegova Vlada, a potom i Kantonalna skupština nisu usvojili kao ni brojne druge izvještaje instituacija koje su pod ‘pod ingerencijom’ Vlade TK.

‘Jedan od posljednjih izvještaja koje nije usvojila Vlada TK je i izvještaj Univerziteta u Tuzli. Na prvu sve to djeluje divno i krasno, međutim ukoliko se detalnije sve analizira ‘ispod kore’ onda vidite da tu ima stvari koje će sigurno postati predmetom sudskih gonjenja’ kazao je premijer Tulumović i dodao:

‘Oko 1,7 miliona KM novčanih sredstava Univerzitet u Tuzli je utrošio za vanjske suradnike. Porezna uprava FBiH je utvrdila tu niz nepravilnosti jer nije bilo adekvatno izdvajanje za porez. Tu direktno mogu da krivim nekoga ko je zadužan za taj finansijski dio na Univerzitetu. Mi ćemo pokušati da ovaj problem razriješimo i eventulano spriječimo stopiranje rada Univerziteta’ – kazao je Tulumović.

Podsjetimo, iz Porezne uprave FBiH ranije su potvrdili da vrše kontrolu zakonitosti obračuna i uplate javnih prihoda, odnosno redovan inspekcijski nadzor Univerziteta u Tuzli.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,