Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tulumović: Rezultati FC Salines Tuzla Cityja zaslužuju podršku Ministarstva i Vlade TK

Preuzmite sliku

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministar za kulturu, sport i mlade TK Srđan Mićanović primili su danas predstavnike prvaka BiH u futsalu, FC Salines Tuzla City.

Predsjednik Skupštine Boris Filipović i Upravnog odbora Kluba Radan Divković informisali su domaćine o planovima kluba koji svoje aktivnosti ove godine usmjerava u tri pravca: prvenstvu BiH, Kupu BiH i utakmicama UEFA Futsal Lige šampiona.

Naglasivši kako treba cijeniti to što je ovaj klub donio titulu u TK premijer Tulumović je kazao da je rezultat postignut u prethodnoj takmičarskoj sezoni zaslužio podršku Ministarstva i Vlade TK.

Nastojanja u resornom ministarstvu su, prema riječima ministra Mićanovića, unaprijediti kriterije za dodjelu sredstava u sportu te da se očekuje da će u septembru biti raspisan javni poziv za pomoć klubovima gdje će bodovani biti kvalitet i rezultati.

Predsjednik Skupštine Filipović naglasio je da Salines Tuzla City treba Vladu TK kao partnera ukoliko žele da budu ozbiljan faktor na elitnom takmičenju, poput onih u okviru UEFA-e. Predanim radom, dobrom organizacijom i medijskom pokrivenošću već su postigli izuzetne rezultate, rečeno je ovom prilikom.

Jedan od problema koji su neplanirano otežali planove je i oštećenje dvorane Mejdan u nedavnim poplavama, u kojoj su trebale biti održane utakmice nastupa u UEFA Ligi prvaka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje