Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Trivić: Oteli su pobjedu jer su banda, krađu im nikada nećemo priznati

Preuzmite sliku

“Ja nisam došla ovdje da kukam, da plačem, da tugujem za nečim jer nemam za čim. Ja sam zajedno s vama pobijedila, a oni su tu pobjedu oteli jer su banda”, poručila je na večerašnjim protestima opozicije u Banjaluci Jelena Trivić.

“Imam snage više nego ikad da se toj organizovanoj, sistemskoj, mafijaškoj hobotnici suprostavim u svakom obliku i svakoj instituciji. Nikada im krađu nećemo priznati. To je ološ i ološu se ne može priznati pobjeda”, poručila je Trivić i dodala:

“Nakon one sramne sjednice pokazali su da se u ovoj sramnoj zemlji sve može kupiti, ali ne mogu kupiti nas. To je lažna, ukradena pobjeda koju mogu okačiti mačku o rep. Ja ću ih na to svaki dan podsjećati, možda neće dočekati četiri godine mandata. Čemu izlaziti na izbore ako će nas opet krasti?”.

“Može ovo da traje, budite spremni. Mi smo spremni”, kazala je Trivić.

“Razloga za protest ima milion, navest ću samo jedan koji nema veze sa izborima; povećanje budžeta sa 10 na 56 miliona. Mi smo protiv uređivačke politike RTRS, koja se piše u kabinetima. Nećemo zasad govoriti njihova imena, imena urednika koji etiketiraju nas i pišu lažne vijesti, da im uzmemo telefone da izvestacimo, iz čijih kabineta te vijesti stižu. Samo nam nisu đavolje rogove stavili”, kazala je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje