Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Trivić: Građanima Banjaluke treba pobjeda Draška Stanivukovića

Preuzmite sliku

U Banjaluci su se stvorili uslovi za promjene. Banjaluci je potrebna pobjeda Draška Stanivukovića, kazala je sinoć u emisiji “Puls” BN TV Trivićeva.

Potpredsjednica PDP Jelena Trivić kazala je da Banjaluci treba ekspertska, odnosno, sposobna gradska uprava, čiji načelnici će se birati konkursom, a ne podjelom poliitčkog plijena.

Ona kaže da će Draško Stanivuković, koji je kandidat opozicije za gradonačelnka Banjaluke na tome insistirati, jer Banjaluci treba efikasna gradska uprava.

“Banjaluci treba ekspertska gradska uprava, koja će biti stručna i efikasna, čiji rad će biti javan. Treba da se ispoštuje institut konkursa, transparentno da bude trošenje novca građana iz budžeta”, kazala je Trivićeva, navodeći da sada u gradskoj upravi to ništa nema.

“Mi trenutno ne znamo kako se troši oko 150 miliona maraka, koliki je budžet grada”, kazala je ona i dodala da mora biti transparentno trošenje gradskog budžeta, tako što će se svaki račun objaviti na internetu,

Prema njenim riječima na taj način će se ostvariti i određene uštede u budžetu, koje mogu biti usmjerene da se penzionerima obezbijedi besplatan gradski prevoz, da se riješi problem bolnice za Banjaluku, jer to gradu nedostaje…

“Draško Stanivuković će insistirati na tim stvarima, uspostavljanju ekspertske, sposobne, gradske uprave čiji rad će biti javan. Načelnici će se birati konkursom a ne podjelom poliitčkog plijena”, kazala je Trivićeva i dodala da će se Stanivuković rukovoditi ovim ciljevima kako bi se obezbijedili bolji uslovi života u Banjaluci.

Trivićeva je u emisiji “Puls” naglasila da su se u Banjaluci stvorili uslovi za promjene i da je Banjaluci potrebna pobjeda Draška Stanivukovića i promjene na bolje koje će on uvesti kada je u pitanju funkcionisanje gradske uprave.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje