Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tragičan kraj: Izvučena tijela dvojice rudara kod Srebrenice nakon deset sati potrage

Preuzmite sliku

Nakon više od 10 sati kopanja, izvučena su tijela dvojice rudara prethodno zatrpanih u jamskom kopu Braćan Rudnika “Boksit” na području Srebrenice.

Kako je za Klix.ba rekao portparol PU Zvornik Miljan Bobar, tijela su izvučena oko 19:30 sati. Naređena je i obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Stradali su rudari Slaviša Žugić (44) iz Milića i Branislav Ostojić (30) iz Zvornika koji su bili kvalifikovani i iskusni radnici.

Nesreća se dogodila oko 10 sati kada se na rudare obrušilo više od 50 kubnih metara materijala iz krovnog dijela pripremnog hodnika.

Na otkopavanju i traganju za Žugićem i Osotjićem radili su njhihove kolege rudari i ekipa čete za spašavanje.

Uposlenici rudnika Boksit su u šoku, a nadležni su pokrenuli istragu kako bi utvrdili uzrok ove nesreće i da li je bilo propusta.

Naime, nadležni inspektori izvršili su uviđaj i očekuje se da će oni, kao mjerodavne službene osobe, dati odgovarajuće izjave, a dalja istraga će pokazati da li je bilo određenih propusta koji su doprinijeli da dođe do nesreće, navodi se u saopštenju kompanije.

Predsjednik kompanije “Boksit” Rajko Dukić odmah je o svemu obavijestio komandira Policijske stanice u Milićima, a preko njega i Policijsku upravu u Zvorniku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,