Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tradicija se nastavlja: Sve spremno za vašar u Puračiću, očekuje se veliki broj posjetitelja

Preuzmite sliku

Sve je spremno za početak ovogodišnjeg, 157. po redu Puračićkog vašara, čije je zvanično otvaranje najavljeno za sutra u 17 sati.

˝Pripreme su u završnoj fazi. Još se vrši prodaja placeva za vašar, a interesovanje i potražnja među trgovcima su veliki˝, izjavio je Hazim Osmanović, član Organizacionog odbora Puračićkog vašara.

Na vašaru će, najavio je Osmanović, kao i uvijek biti ponešto za sve uzraste i interesovanja posjetitelja: od zabavnih parkova za mlade, preko tradicionalnih zanata, trgovine raznih vrsta, uz dosta jela, pića i muzike.

Inače, ovo je 157 put kako se ovaj vašar održava u Puračiću, iako je prema nekim saznanjima njegova tradicija i mnogo duža.

˝Interesantno je da je to jedna godišnja pijaca i tradicija je dovela do toga da je vašar postao nezaobilazna manifestacija u kantonu i cijeloj Bosni i Hercegovini. Sama posjećenost govori o kakvoj je manifestaciji riječ, jer prvi i drugi dan dolazi preko stotinu autobusa iz drugih krajeva BiH, pa čak i preko granice, iz Hrvatske i Srbije. Osim toga, neki ljudi planiraju svoje odmore spram vašara, a najbolji pokazatelj toga je kada se dese loše vremenske prilike, koje će nas prema prognozama ove godine zaobići, ni one ne ometaju posjetitelje da dođu˝, navodi Osmanović.

Vašar u Puračiću trajat će do nedjelje, a svake godine se održava u isto vrijeme, odnosno od 10. do 13. oktobra. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,