Petak, 28. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tomik Leavy kritikovala bošnjačke političare: Mamicu vam nesposobnu, znate li za onog brku kuhara iz Beograda?

Preuzmite sliku

“Sjećate li se kada su pukovnik Grej i moj Bato vadili leševe Srba iz Miljacke?”

Margit Tomik-Levy nekadašnja prvakinja sarajevske opere često na svom Facebook profilu komenitra političku situaciju u BiH. Ovaj put osvrnula se na bošnjačke političare i ideju srpskog sveta, kao i na zločine počinjene u Sarajevu.

“Za nevjerovati je koliko su ovi BiH lideri lijeni, glupi i nesposobni. Još više me boli što imaju ogromnu podršku istomišljenika. Građanski orijentisani glasači su u deprimirajućoj manjini. Vjerujte mi na riječ da natpolovična većina bosanskih Srba želi isto što i Dodik. Pozicija i opozicija ima 100% iste želje samo im se malkice razlikuju metodi realizacije jednakih ciljeva. Ne treba biti puno pametan da shvatiš da Srbija na sve načine („fini, tajni, javni, prostački…“) realizira „srpski svet“. Ono sa aerodromom u Trebinju i mostom kod Bratunca, je i djeci jasno. Je li ikome palo na pamet da u tome učestvuju i naučni radnici, estradni radnici, maltene sve TV, sportisti… Evo jedan naivan primjer koji pomno pratim od klerofašisticke inauguracije na Cetinju – znate li za onog brku kuhara iz Beograda? Čovjek je tako lutao po Srbiji, spremali su mu svakojake đakonije a onda je on ta jela pravio u svojoj kuhinji. E, od popovskog desanta na Cetinje, Brko luta po Crnoj gori, „srpskoj“ „staroj“ Hercegovini, „srpskoj “Semberiji, „srpskoj“ Krajini – priča sa domaćinima o historiji i tradiciji srpskog naroda i onda u studiju on ta jela kuha. Prvo, čovjek nema blage veze sa kuhanjem. Uvijek nešto zbrljavi. Drugo, to nisu tradicionalna „srpska“ jela nego bosanska… Što li on to hoda po Crnoj Gori i RS? Zbog toga što voli nas i našu kuhinju? Ma haj`te molicu lijepo… Realizacija srpskog svijeta i taj bjednik zapišava teritoriju srpskog svijeta.” napsiala je Tomik Levy.

“SDA se deklarisao kao politička stranka kojoj su smrtni neprijatelji normalni, učeni i razumni Bošnjaci. Od svog početka, ni jednom se nije ogradila od svojih ekstremista. Zbog toga nemaju nikakav kredibilitet u svijetu. U ratu sa SDA izblamirala prvo sa svojim logisticarima koji su prisvajali ogroman dio donacija. Ništa nisu ni pokušali uraditi protiv kriminala. U Sarajevo ni jedan četnik nije ušao a sve trgovine, privredni objekti, ustanove… su opljačkani. Svi privremeno napušteni stanovi su opljačkani. SDA nije reagovala ni na ubistva nebošnjaka. Sjetite se koliko je znanih i neznanih pobijeno samo zbog toga što su Srbi ili u znatnoj manjoj mjeri Hrvati. Sjeća li se ko kako je SDA reagovala kad se pukovnik Grej i moj Bato vadili leševe Srba iz Miljacke od Otoke do Bitumenke? Sjeća li se ko gdje su sahranjeni ti ljudi, jesu li identifikovani? Jeste li zaboravili hajku Zorana Čegara na Srbe koje je zatvarao na stadion Koševo kao taoce da razmjeni svoje roditelje za njih? Ko može razumjeti bruku sa Kazanima i Cacom?..Onda su nam došli „pomoći“ mudžahedini. Niko ne može opovrći da su pravili zločine… SDA je morala tada biti čista kao suza, bez ukaljanog obraza. A, nije. BiH je najveca oaza Muslimana u Evropi. To je mogao biti veliki plus da SDA nije sve pokvarila svojim radikalnim ponašanjem i odbranaškim ponašanjem u korist svojih zločinaca i kriminalaca. I danas pola čaršijanera tvrdi da je Sarajevo Bošnjacki grad. SDA ne čini ništa da ga učini multietničkim gradom… Za održavanje privida multietičnosti se, po pravilu, pobrinu odvažni pojedinci a ne stranka svih Bošnjaka. SDA-ovci su gradili veze samo sa islamskim svijetom. Zaboravili su da ima još centara moći.” napisala je između ostalog.

Kompletan osvrt pročitajte ispod.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje