Srijeda, 20. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tomić: Stanivuković je planirao državni udar, pitanje je da li je Davor Dragičević živ

Preuzmite sliku

Njegoš Tomić, za kojim nakon nereda na protestu grupe “Pravda za Davida” na Trgu Krajine u Banjoj Luci, 30. decembra, traga banjalučka policija, oglasio se na društvenoj mreži Facebook na kojoj u snimljenoj video poruci tvrdi da je “ideja Draška Stanivukovića, člana PDP-a, bila da tokom nedavnih protesta u Banjoj Luci bude izvršen državni udar”.

“Plan je bio da uđu u zgradu RTRS-a i budu optuženi za državni udar”, tvrdi Tomić u video poruci, navodeći da im nije trebao odlazak do zgrade RTRS-a, bar ne ‘bez veće podrške spolja, međunarodne zajednice, ljudi koji bi im, ukoliko bi došlo do nekog vida revolucije, dali podršku u tome’.

On je ocijenio da je Stanivuković iskoristio grupu “Pravda za Davida” i tragediju jedne porodice za ličnu i političku promociju, te istakao da mu ne vjeruje, izražavajući veliku zabrinutost za cijelu situaciju.

Tomić je u snimljenoj poruci priznao da je na sigurnom van BiH i da je čuo da za njim traga policija, ali da nije siguran da je riječ o njemu jer su objavljeni inicijal NJ.T, koji mogu biti njegovi, ali i ne moraju.

On je poručio da se sigurno neće javiti u stanicu policije bez konsultovanja sa svojim advokatom i izjave medijima.

Tomić navodi da se Davor Dragičević ne javlja nikome i da je veliko pitanje da li je živ.

Banjalučka policija traga i za Draškom Stanivukovićem zbog nereda nakon protesta grupe “Pravda za Davida”.

Stanivuković je sinoć na društvenim mrežama objavio fotografiju. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje