Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tokom sedmice iznadprosječne temperature, zadnji dani jeseni donose zahlađenje

Preuzmite sliku

Priticanje toplih zračnih masa sa juga usloviće povećanje temperature zraka u Bosni i Hercegovini, koje će biti iznad uobičajnih za ovo doba godine, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Pored većih temperatura tokom sedmice prognozira se kiša na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine. Izraženija kiša očekuje se na jugu i jugozapadu zemlje. Kulminacija padavina moguća je u petak, 9. decembra.

Minimalne jutarnje temperature zraka variraće od dva do sedam stepeni Celzijusovih u Bosni, na jugu Hercegovine do 11. Najviše dnevne temperature između šest stepeni i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni.

U zadnjoj sedmici astronomske jeseni prema trenutnim prognostičkim materijalima prognozira se pad temperature zraka i slabe padavine. U Bosni će padati snijeg, a na području Hercegovine prognozira se nešto više padavina, ali u obliku kiše.

Jutarnje temperature variraće u rasponu između minus osam i minus dva u Bosni, do tri stepena u Hercegovini. Maksimalne temperature kretaće se između minus dva stepena i tri u Bosni do sedam stepeni u Hercegovini.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje