Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

TK: Vakcine za prioritetne grupe iz važnijih javnih službi

Preuzmite sliku

Vakcine donirane Tuzlanskom kantonu od strane Republike Srbije zahvaljujući angažovanju premijera Kadrije Hodžića trebale bi nakon procedure u Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine danas stići u Zavod za javno zdravstvo TK.

Budući da se radi o vakcinama koje su došle kao rezultat aktivnosti Vlade TK a ne putem Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, Vlada TK donijela zaključak o prihvatanju Odluke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva kojom se traži od JZU Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona da vakcine koje će biti donirane od strane Republike Srbije Tuzlanskom kantonu rasporedi u skladu sa opravdanim zahtjevima za vakcinaciju prioritetnih grupa iz važnijih javnih službi.

Riječ je o uposlenicima MUP-a, Uprave policije, zaposlenim u obrazovnim ustanovama, uposlenicima u inspekcijskim službama, vatrogascima, medijskim radnicima, veterinarima, studentima medicine kao i pripadnicima drugih prioritetnih grupa.

Vlada TK zadužila je Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona da sačini spiskove zainteresiranih iz navedenih skupina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje