Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

TK: U posljednja 24 sata testirana 151 osoba, svi rezultati negativni

Preuzmite sliku

Tokom redovnog obraćanja javnosti predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK Dajana Čolić saopćila je medijima nove informacije u vezi sa stanjem pandemije izazvane koronavirusom kada je u pitanju Tuzlanski kanton

“Na dan 16.4. imamo 1937 osoba nad kojima je izvršeno testiranje, od toga je u posljednja 24 sata testirana 151 osoba, te ni kod jedne nije potrvrđeno prisustvo korona virusa. Dakle, ukupan broj pozitivnih na području Tuzlanskog kantona od 27.3. pa do danas iznosi 84. Trenutno aktivnih pozitivnih na području TK je 70, a broj oporavljenih je i dalje 11 osoba. Nažalost, sa današnjim danom imamo 2 smrtna ishoda. Prije 15 dana imali smo jedan smrtni ishod, a danas se radi o smrtnom ishodu starije osobe, pacijentice na MIB-u koja je prilikom testiranja 29.3. bila pozitivna na COVID-19, zatim je prije dva dana urađeno retestiranje na kojem je bila negativna, i danas je trebalo uraditi drugo retestiranje da  bi se ustanovili kakvi su podaci, te je trebala biti otpuštena na kućno liječenje, međutim, u toku noći, jutros oko 3 sata preminula od najvjerovatnije osnovne bolesti, te je došlo do srčanog zatajenja”, saopštila je ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona, Dajana Čolić.

Trenutan broj pozitivnih hospitaliziranih osoba na UKC-u je 13 osoba, u Centru za srce jedna pozitivna osoba, te je također hosipitalizirana je osoba u Brčkom, dok je 55 osoba u kućnoj izolaciji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje