Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

TK: U posljednja 24 sata potvrđeno 14 slučajeva korona virusa, osam osoba preminulo…

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla u posljednjem ciklusu testiraja obrađena su 122 uzorka, a COVID-19 je potvrđen kod 14 osoba. U posljednja 24 sata prijavljeno je 8 smrtnih slučajeva pacijenata zaraženih koronavirusom.

Najviše novozaraženih je u Gradačcu gdje je zabilježeno 6 novih slučajeva. Dalje slijede: Tuzla i Gračanica po 2, Banovići, Lukavac, Srebrenik i Živinice po 1.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 750, dok se ukupno 1462 osobe vode kao oporavljeni pacijenti. Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizovana su ukupno 74 pacijenta pozitivna na COVID-19 od čega se tri osobe nalaze na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 676 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

U posljednja 24 sata prijavljeno je 8 smrtnih slučajeva pacijenata zaraženih koronavirusom, a radi se o četiri osobe muškog spola, starije životne dobi sa područja Gračanice (dva slučaja) i Živinica, dvije osobe muškog spola, srednje životne dobi, sa područja Tuzle i Banovića, te jedna osoba ženskog spola, starije životne dobi iz Gradačca i jedna osoba ženskog spola, srednje životne dobi iz Gračanice. Svi preminuli su imali prateća oboljenja.

  • Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 771. Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 2303 slučajeva zaraze SARS-CoV-2.

    Nadležni i apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje