Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

TK: Prijavljeno 70 novooboljelih, preminula dva muškarca iz Tuzle i žena iz Teočaka

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla u posljednjem ciklusu testiraja obrađeno je 355 uzoraka, COVID-19 je potvrđen kod 70 osoba.

Najveći broj novozaraženih slučajeva evidentiran je na području Tuzle 31. U Lukavcu je registrovano devet slučajeva, u Gradačcu osam, u Kalesiji sedam, u Srebrniku pet, u Živinicama četiri, po dva slučaja su zabilježena u Sapni i Gračanici dok je jedan služaj evidentiran u Banovićima.

Kako je saopćeno iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK u posljednja 24 sata evidentirana su tri smrtna slučaja osoba koje su bile pozitivne na virus SARS-CoV-2.

U pitanju su dva muškarca iz Tuzle i žena iz Teočaka. Svi preminuli bili su pacijenti starije životne dobi s komorbiditetima.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 702, dok se ukupno 1007 osoba vode kao oporavljeni pacijenti.

Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirano je ukupno 70 pacijenata pozitivnih na COVID-19 od čega se četiri osobe nalaze na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 632 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 772.

Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 1770 slučajeva zarazee.

Nadležni i apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,