Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

TK: Potvrđeno devet novih slučajeva zaraze korona virusom

Preuzmite sliku

Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dajana Čolić istaknula je danas tokom redovitog obraćanja javnosti da je do danas u TK na korona virus testirano ukupno 646 osoba.

‘Tokom noći uređano je ukupno novih 57 testiranja na SARS-CoV-2 od čega je bilo devet pozitivnih rezultata. Sa današnjim danom imamo ukupno 55 potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom’ – kazala je ministrica Čolić i dodala da se 36 zaraženih osoba od ukupnog broja dovodi u vezu za klasterom Medical Institututom Bayer Tuzla, 13 osoba se doodi u vezu za klaster Srednja Špionica kod Srebrenika.

 • ‘Imamo potvrđene nove klastere a to su Sapna jedna osoba, Banovići jedna osoba, Gračanica jedna osoba, Tuzla jedna osoba dok za jednu osobu nisu uspjeli da definišu kojem klasteru pripada’ – saopćila je ministrica prilikom današnjeg obraćanja medijima.

  Također je saopćeno kako su kod dva pacijenta koja su hospitalizirana u UKC-u Tuzla potvrđeni rezultati zaraze korona virusom.

  ‘Ta dva pacijneta su primljena na tretman u dvije Klinike jer su bili hitni slučajevi. Redovnom procedurom nisu pokazivali simptome međutim redovnom procedurom su testirani i potvrđen je korona virus i sada imamo 16 hospitaliziranih pacijenata u UKC-u Tuzla kod kojih je potvrđena zaraza SARS-CoV-2’ – istakla je Čolić.

  Kada su u pitanju maloljetne osobe kod dvije je potvrđen SARS-CoV-2. Jedna osoba se veže za klaster Srednje Špionice kod Srebrenika dok druga maloljetna osoba pripada novootkrivenom klasteru Gračanica. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,