Utorak, 2. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

TK: Obilježavanje godišnjice osnivanja Armije RBiH (FOTO)

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić posjetio je danas borce i predstavnike boračkih organizacija i saveza koji su se povodom obilježavanja 25. godišnjice osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine okupili danas na Svatovcu u Poljicu, općina Lukavac.

Ovom prigodom položeno je cvijeće i odana počast na spomen obilježju poginulim braniteljima u Poljicu, a na lokalitetu Planinarske kuće Svatovac upriličeno je prigodno sportsko rekreativno takmičenje uz tradicionalni vojnički grah.

Ovom prilikom premijer je svim okupljenim borcima, ali i onima koji danas nisu bili na Svatovcu čestitao 15. april, godišnjicu osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine.

„Prošlo je 25 godina kako je Bosna i Hercegovina od slabo naoružane dobila respektabilnu vojnu formaciju koja je spremna braniti domovinu. Sjećanje na herojsku i časnu borbu Armije RBiH, na njene najbolje sinove, obaveza je svih patriota i onih koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao domovinu. U cilju očuvanja tradicije odbrane potrebno je još jednom podsjetiti da je Armija Republike Bosne i Hercegovine iznikla u vremenu velikog iskušenja. U tom izuzetno teškom vremenu ona je predstavljala odgovor patriota na agresiju kojoj su se oduprli bosanski sinovi” rekao je premijer Gutić i dodao da je obaveza svih nas da baštinimo tu tradiciju i čuvamo sjećanje na herojsku i čestitu borbu Armije Republike Bosne i Hercegovine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,