Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Titova pećina u Drvaru ponovo otvorena za strane i domaće turiste

Preuzmite sliku

Titova pećina u Drvaru od danas je ponovo otvorena za strane i domaće turiste nakon što je završena prva faza njene rekonstrukcije.

“Postavljene su zaštitne mreže i željezna konstrukcija iznad baraka u pećini da bi se osigurala lokacija od potencijalnih odrona. Izvršena je i rekonstrukcija krovova, pa je Titova pećina od danas otvorena za turiste”, potvrdila je Srni načelnica opštine Drvar Dušica Runić.

Ona je navela da su sredstva za završetak ove faze uređenja 2019. godine osigurana zahvaljujući Ministarstvu ekologije i turizma i Ministarstvu kulture i sporta Federacije BiH u iznosu od 54.000 KM.

“U narednom periodu bit će potrebno opremiti unutrašnjost baraka, izvršiti elektrifikaciju, postaviti rasvjetna tijela i konstantno raditi na unapređenju ovog turističkog potencijala naše opštine”, kaže Runić.

 • Runić je napomenula da opština Drvar raspolaže brojnim turističkim potencijalima.

  “U narednom periodu radit ćemo na razvijanju i unapređenju turističkih potencijala opštine Drvar kao što su planina Klekovača, izvor rijeke Baštašice, paraglajding poletište kao i srednjovjekovni Visuć-grad”, dodala je Runić.

  Suzana Jović, direktorica Javne ustanove Centar za kulturu i sport iz Drvara u sklopu kojeg se nalazi i Spomen-kompleks “25. maj”, rekla je da je Titova pećina sinonim za Drvar.

  “Od danas spremno dočekujemo turiste kako iz zemlje tako i iz regiona. Svi su dobrodošli u Drvar – grad antifašizma i heroja”, rekla je Jović za Srnu.

  Titova pećina bila je zatvorena od prošle godine kada je odron usljed kiša uništio barake na ulazu u pećinu. (Srna)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,