Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tijelo stradalog Radeta Šimića s mjesta nesreće evakuirano u Jablanicu

Preuzmite sliku

Uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH tijelo jučer stradalog planinara Radeta Šimića evakuirano je s mjesta nesreće kod vrha Cetina na Prenju u Jablanicu.

U nesreći koja se jučer ujutro dogodila pokretanjem lavine ispod vrha Cetina na prenju smrtno je stradao alpinista Rade Šimić iz Tuzle, a njegov kolega iz Živinica Admir Andelić – Tomba pripadnik Specijalne jedinice MUP-a TK lakše ozlijeđen. Odmah po dojavi o na mjesto nesreće krenuli su timovi za spašavanje gorskih službi spašavanja s preko 50 spašavatelja.

“Po iznimno teškim vremenskim uslovima uz jaku buru i temperature ispod -20 stupnjeva, pripadnici gorskih službi spašavanja pripremili su tijelo za evakuaciju i transportirali ga do mjesta pogodnog za izvlačenje helikopterom. Ovom prilikom ističemo iznimnu stručnost i zalaganje posade helikoptera Oružanih snaga BiH”, naveli su iz GSS-a u BiH.

Stradali Rade Šimić Imao je čin poručnika i obnašao je dužnost u 5. bojni logističke potpore Zapovjedništva za logistiku OS BiH, a u trenutku nesreće nije bio na dužnosti.

TIJELO STRADALOG PLANINARA HELIKOPTEROM PREBAČENO U JABLANICU

Uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH tijelo jučer…

Objavljuje GSSuBiHPonedjeljak, 15. veljače 2021.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,