Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tijela preminulih iz Posušja prevezena u Mostar na obdukciju

Preuzmite sliku

Vozila s tijelima osmero mladih koji su se ugušili u novogodišnjoj noći blizu Posušja odvezena su u petak u Mostar, gdje se treba obaviti obdukcija, a za cijelu Bosnu i Hercegovinu 2. januar proglašen je danom žalosti.

“Po nalogu dežurnog tužioca proveden je uviđaj i sve predviđene radnje. Tijela su nakon toga upućena prema Mostaru“, rekao je za HINA-u direktor policije MUP-a Županije zapadnohercegovačke Milan Galić.

Obdukcija tijela četiri mladića i četiri djevojke koji su se u novogodišnjoj noći ugušili, najvjerojatnije od izgaranja plina.

Policija je objavila inicijale mladih ljudi, a mediji su naveli da su preminuli Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić.

Bili su na dočeku Nove godine u jednoj vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja, a s njima su vršnjaci i rodbina komunicirali sve do 4 sata ujutro. Nakon što su se prestali javljati na telefonske pozive i poruke komšija je provalio u objekt i zatekao osam nepomičnih tijela.

Policija i hitna služba brzo su stigli na lice mjesta, međutim mogli su samo konstatirati njihovu smrt.

Vlasti Županije zapadnohercegovačke sa sjedištem u Širokom Brijegu proglasile su trodnevnu žalost, a Vijeće ministara BiH odredilo je da subota 2. januar bude dan žalosti.

Brojne poruke i sućuti upućeni su obiteljima žrtava. (Bljesak..info)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje