Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Thompson na proslavi Dana grada Širokog Brijega

Preuzmite sliku

Gradsko vijeće Širokog Brijega održat će svečanu sjednicu u petak, 9. avgusta, u povodu proslave Dana grada i blagdana Velike Gospe, koji se u Širokom Brijegu obilježavaju 15. avgusta.

Gradonačelnik Širokog Brijega, Miro Kraljević u razgovoru za Fenu kazao je kako će program proslave početi navedenom sjednicom, a završiti na centralnom širokobriješkom trgu koncertom hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona.

– Za Dan grada uvijek pripremimo prikladan program, pa ćemo kao i dosad održati svečanu sjednicu Gradskog vijeća, a zabavni program ćemo završiti velikim koncertom Marka Perkovića Thompsona, koji će se održati u četvrtak, 15. avgusta, u večernjim satima na Trgu širokobrijeških žrtava – kazao je Kraljević.

Dodao je kako, osim Dana grada, i devetnica Velikoj Gospi, kao i sami praznik Velike Gospe, zauzimaju posebno mjesto u životu svih Širokobriježana, ali i gostiju.

– Ovo je vrijeme kada u našem gradu vlada posebno svečano ozračje. Pozivamo sve Širokobriježane i naše goste da ovo vrijeme proslavimo dostojanstveno, ponosno i u zajedništvu – dodaje prvi čovjek Širokog Brijega.

Ocijenio je kako je Dan grada ujedno i prilika kako bi se prisjetili svega što se kroz proteklih godinu dana radilo, te onoga što se planira uraditi u ovom gradu.

– Uredili smo park Sajmište, kao i određene dijelove Borka koji je naša prirodna ljepota i izvor života. Ovime smo željeli povezati urbani dio grada s prirodom koja je udaljena od centra svega nekoliko minuta hoda, ali smo i Borku dali određenu novu dimenziju. Vjerujemo kako postoji još potencijala, pogotovo u turističkom smislu – kazao je Kraljević.

Dodao je kako je park Sajmište ovog ljeta ispunio svoju svrhu i u festivalskom smislu, ali i da postoje određeni dijelovi projekta koje će, kako kaže, završiti do kraja godine čime će Borak dobit još veći smisao.

– Planiramo uređivati i šetalište prema urbanom dijelu grada, a ovih dana bi trebali krenuti u izgradnju parking prostora ispred zgrade Vlade Zapadnohercegovačkog kantona. Imamo planove kako urediti gradski centar i nadamo se kako ćemo u realizaciju određenih dijelova krenuti u što skorije vrijeme – zaključio je širokobriješki gradonačelnik. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje