Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Testiranje na korona virus i na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Preuzmite sliku

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, putnici, ali i svi ostali građani od sutra mogu izvršiti testiranje na prisustvo korona virusa.

Naime, poliklinika Eurofarm, s kojom je sklopljen ugovor o suradnji će na aerodromu vršiti antigen i RT-PCR test, a vrijeme potrebno za dobijanje rezultata testa će biti 15-20 minuta za antigen testiranje, odnosno jedan i po sat za PCR test, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Planirano je da se antigen testiranje vrši unutar terminalne zgrade, dok bi se PCR testiranje obavljalo na prostoru ispred zgrade terminala po drive-in principu, gdje je postavljen odgovarajući kontejner u kojima će biti smješteni ljudi i oprema potrebna za uzimanje i analizu uzoraka.

Cijena PCR testiranja je 100 KM, dok antigen testiranje košta 45 KM, a cijene su formirane uzimajući u obzir brzinu obrade uzoraka i dobijanje rezultata. Također, bitno je naglasiti da je MAS za partnera na ovom projektu odabrao polikliniku koja već ima iskustvo sa testiranjem na koronavirus na aerodromima, a za partnera su odabrani i od aerodroma Ramsgate u Londonu.

I za kraj važno je navesti da ciljna grupa kada su u pitanju korisnici ovih usluga nisu isključivo putnici koji lete sa MAS-a, već i sve druge osobe kojima je potrebna brza i kvalitetna usluga testiranja na virus Covid-19. Radno vrijeme punktova za testiranje na Međunarodnom aerodromu Sarajevo će biti u skladu sa otvorenošću Međunarodnog aerodroma Sarajevo, od ranih jutarnji do kasnih večernjih sati.

Ova usluga je uvedena u skladu za zahtjevima i očekivanjima naših putnika, čime je Sarajevski aerodrom, postao jedan od prvih aerodroma u regionu koji je za svoje putnike, ali i ostale građane uveo ovu pogodnost,a što sve bitno olakšava putovanja građanima u vrijeme pandemije Covid 19, navodi se u saopćenju. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,