Ponedjeljak, 25. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Terzić: Puštanje dionica bez dozvole praksa u cestogradnji BiH

Preuzmite sliku

Komentarišući činjenicu da su u promet pustili dionicu Koridora Vc kod Zenice bez potrebne upotrebne dozvole, dikretor Autocesta FBiH Adnan Terzić u razgovoru za Hayat TV poručio je da ovo nije usamljen slučaj, već praksa u cestogradnji BiH. Terzić tvrdi da su bez upotrebne dozvole tuneli Vranduk i Karaula.

Na pitanje novinarke Hayat TV da li autoput može biti otvoren bez upotrebne dozvole, Terzić odgovora da može.

“Pa može, može na osnovu dozvole za probni rad”, odgovara Terzić, te dodaje da je nadzorni inženjer je dao svojim certifikatom jasan argument da je dionica spremna za saobraćaj.

Nakon ovog pitanja, Terzić se zapitao da li su drugi, značajni objekti, koje su gradile Ceste FBiH pušteni u promet uz sve potrebne dozvole.

“Je li ikada iko pitao ima li upotrebnu dozvolu tunel Karaula, ima li upotrebnu dozvolu tunel Vranduk, ima li upotrebnu dozvolu bilo koji most na Neretvi, ja ću vam reći: nemaju, i oko toga niko ne pravi problem“, kaže Terzić.

Nakon toga, Terzić je poručio da ovo ne govori da bi se napravili problemi, već zato što postoje norme koje su Autoceste ispoštovale, a koje nisu usaglašene sa zakonskom regulativom. Na koncu, kaže Terzić, postoji i vlast koja je rekla: ne može.

“OK. Ne može, kada se steknu uslovi pustit ćemo u promet“, zaključio je Terzić u razgovoru za Hayat TV. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje