Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Telemach BH najavio novu aplikaciju za sigurnost na internetu

Preuzmite sliku

Povodom Dana sigurnosti na internetu, koji se ove godine obilježava 9. februara, vodeće svjetske kompanije i najuticajnije organizacije podsjećaju na potencijalne opasnosti u digitalnom svijetu i važnost bezbjednosti na internetu, posebno za djecu.

Telemach BH je zato najavio skoro uvrštavanje u ponudu aplikacije EON Connect za koju tvrde da će predstavljati revoluciju u sigurnosti interneta.

Navode da prema izvještaju UNICEF-a i Regulatorne agencije za komunikacije objavljenog u oktobru 2020. godine 87 posto djece u dobi od sedam do 10 godina svakodnevno koristi internet na pametnom telefonu.

Ističu da EON Connect korisnicima omogućava uvid u to koji su uređaji povezani na njihovu WiFi mrežu, uz mogućnost organizacije i personalizacije povezanih uređaja prema profilu, kao i sigurnosnu i roditeljsku kontrolu.

Pomoću te aplikacije moguće je upravljati svojom kućnom mrežom bilo kad i bilo gdje, ograničiti ili pauzirati internet, blokirati pristup ka određenim sadržajima, kreirati lične profile i „dodijeliti“ uređaje na mreži za svakog člana porodice.

Uvođenjem prvih televizijskih korisničkih profila na EON-u u junu 2020. Telemach BH je donio budućnost personalizovane televizije. EON Kids profil, poseban prostor na EON-u namijenjen isključivo djeci, omogućava potpuno sigurno gledanje televizije u sigurnom dječijem okruženju. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,