Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tehnički problemi ili nešto drugo: Državna televizija prekinula prenos Komšićevog govora

Preuzmite sliku

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić, obratio se danas pred Generalnom skupštinom UN-a, gdje govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji.

Govorio je Komšić o negiranju presuda Haškog tribunala, Christanu Schmidtu, blokadama državnih institucija, a u jednom dijelu svog obraćanja dotakao se i izmjena Izbornog zakona.

Komšićev govor u UN-u uživo je prenosio BHRT, ali se u toku njegovog obraćanja dogodila interesantna situacija jer je neposredno prije nego što će Komšić započeti svoju priču u vezi sa izmjenama Izbornog zakona, prenos uživo prekinut.

Nakon nekoliko sekundi, iz sarajevskog studija ove televizije javio se voditelj koji je kazao kako trenutno imaju smetnje i da je prenos uživo prekinut zbog toga.

Pojedinci smatraju da prekid prenosa uživo nije plod slučajnosti, posebno što je Komšić tokom svog govora spomenuo da proces podjele na etničkoj osnovi ima za cilj disoluciju Bosne i Hercegovine.

Javnost je, također, primjetila da je voditelj iz sarajevskog studija u najmanju ruku djelovao zbunjeno kada se javio nakon prekida prenosa, što dodatno podgrijava priču da ovo što se desilo nije bilo slučajno. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje