Ponedjeljak, 18. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tegeltija: Snimak je klasična montaža, jasno se čuju klikovi, rezanje i promjena atmosfere

Preuzmite sliku

Prije nekoliko dana se u javnosti pojavio snimak u kojem predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija razgovara sa bivšom članicom Vijeća Milijanom Buha o imenovanju njene sestre za sudiju.

“Ovo je identično kao i u maju 2019-te godine, pritisak stranaca da me smjene, to je otvorena kampanja smjenjivanja predsjednika VSTV-a”, kaže Tegeltija na početku razgovora gostujući na Face TV.

Samouvjereno dodaje da je sporni snimak zapravo klasična montaža.

“Snimak je klasična montaža, autentičnost ovog snimka apsolutno ne postoji i nema potrebe da komentarišem nešto što je montirano i nije se dogodilo”, dodao je on.

Rekao je da on zna za ovaj snimak već godinu dana.

“Ovaj snimak nije nastao nedavno, ovo je napravljeno davno prije, ja lično znam da postoji već godinu dana i imam svjedoke koji to mogu potvrditi”, kazao je Tegeltija.

“Cijeli ovaj proces je smišljen, već dugo vremena se pripremaju raznorazni materijali kako bih se ja smjenio, to je čisti atak na pravosudni sistem”, rekao je on.

 • Na pitanje da li zna ko ga je snimio i ko je ovo uradio, Tegeltija kaže da ne zna.

  “Ne znam ko me snimio, apsolutno ne. Do sada su mene puno puta snimali, čak sam i viđao ljude koji me snimaju, nije ovo prvi put”, dodao je on.

  Kaže kako niko nema pravo da ga tajno prisluškuje i zadire u njegov privatni život.

  Također, Tegeltija je zamolio javnost da još jednom poslušaju snimak pažljivo, te da će veoma jasno uočiti “prelaze” na snimku.

  “Pozivam sve ljude da opet poslušaju snimak, pažljivno neka slušaju i neka prate pozadinu zvuka na snimku. Jasno se čuju klikovi, rezanje, promjena atmosfere snimanja, dakle klasična montaža”, zaključio je Tegeltija.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,