Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tegeltija razgovarao sa predstavnicima MMF-a o mogućnostima novog aranžmana

Preuzmite sliku

Predsjedavajući Tegeltija razgovarao sa predstavnicima MMF-a.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas, u okviru redovnog proljećnjeg zasjedanja, putem video-linka sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o dosadašnjim realizovanim aktivnostima i mogućnostima novog aranžmana sa ovom međunarodnom finansijskom organizacijom.

Tokom sastanka, predsjedavajući Tegeltija je naglasio značaj aranžmana sa MMF-om u prevazilaženju krize izazvane pandemijom virusa korona, kao i realizaciji politika koje su usklađene s mjerama predviđenim Reformskom agendom.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija je upoznao predstavnike MMF-a sa aktivnostima koje institucije u BiH, u skladu sa svojim nadležnostima, provode u borbi sa posljedicama izazvanim pandemijom virusa korona, naglasivši da su trenutno resursi svih nivoa vlasti u BiH usmjereni na podršku zdravstvenom sektoru kako bi se zaštitili životi i zdravlje ljudi.

U tom kontekstu, predsjedavajući Tegeltija je izrazio očekivanje da će Međunarodni monetarni fond aktivnije podržati zemlje koje se suočavaju sa velikim troškovima u zdravstvenom, ali i realnom sektoru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,