Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tegeltija: BiH u ovom trenutku neće zatvoriti svoje granice

Preuzmite sliku

Bosna i Hercegovina u ovom trenutku neće zatvarati svoje granice – rekao je danas predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

Na najavu Srbije da će zatvoriti granicu prema našoj zemlji, osim za teretna vozila, Tegetija je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao da to nije odluka BiH.

Važno je, kazao je on, da se nastavi nesmetan protok roba.

‘Nadam se da će razumjeti poruku da ima veliki broj osoba koje koriste medicinske usluge s jedne ili druge strane granice, kako bi im se osiguralo kretanje’ – istakao je Tegeltija.

Kazao je da je BiH podržava smanjenje broja graničnih prijelaza prema Hrvatskoj, jer sadašnje stanje zahtjeva veliki angažman prvenstveno zdravstvenih radnika.

‘Od Republike Hrvatske smo ranije tražili da redukuje broj graničnih prijelaza na kojima se odvija međunarodni saobraćaj i bila bi bolja kontrola. Nije bilo spremnosti u tom trenutku, a sada ta zemlja uvodi mnogo restriktivnije mjere’ – rekao je Tegeltija.

Za neke granične prijelaze, kako je dodao, bit će objedinjena karantinska naselja, za osobe koje ulaze u BiH iz zemalja u kojima je žarište koronavirusa. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,