Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tarik Arapčić: Do hapšenja i privođenja nije došlo, sumnjam u političku pozadinu

Preuzmite sliku

Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Tarik Arapčić demantirao je navode iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona da je u današnjoj policijskoj akciji u Lukavcu priveden, odnosno uhapšen zbog sumnje u nezakonito zapošljavanje u Domu zdravlja u Lukavcu.

Kako je naveo u demantiju, Arapčić je danas u jutarnjim satima primio poziv od direktora Doma zdravlja u Lukavcu  Mirsada Jarakovića koji ga je zamolio da dođe u njegovu kancelariju zbog prisustva inspektora.

“Odmah sam došao u prostorije Doma zdravlja Lukavac, gdje su me inspektori upoznali sa postupkom koji je potpisao sudija Vejzović Muhamed. Izvršili su pretres mog automobila što je trajalo dvije minute. Nakon toga sam se vlastitim automobilom uputio u prostorije MUP-a TK, gdje sam obavio informativni razgovor u trajanju od 15-ak minuta nakon čega sam otišao kući. Kako sam saznao od inspektora u pitanju je zaposlenje jedne osobe koja nikada nije dobila zaposlenje u Domu zdravlja Lukavac, što je lako i jednostavno provjeriti kod nadležnih službi. Ovim putem bih se zahvalio prisutnim inspekotorima na profesionalnom pristupu i negiram navode da je bilo privođenja i hapšenja. U pitanju je bio običan informativni razgovor koji najvjerovatnije ima političku pozadinu što će se dokazati”, naveo je Arapčić u demantiju.

Vijest o današnjoj akciji možete pročitati ovdje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,