Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Džaferović: Svim povratnicima u BiH pomoći da ostanu u mjestima povratka

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas u Čajniču da svim povratnicima u BiH treba pomoći da ostanu u mjestima povratka.

“Podcrtao sam na sastanku s načelnikom Opštine Čajniče Goranom Karadžićem da ljudi trebaju da žive u međuetničkom skladu, a da svi koji narušavaju taj sklad budu anatemisani.”, rekao je Džaferović.

Dodao je da je BiH multietnička zemlja u kojoj nam je živjeti zajedno, graditi je i integrirati je u EU i NATO. Džaferović je rekao da u Čajniču postoji međuetnički sklad i da želi da to tako bude i u budućnosti.

Posjeti Čajniču je prisustvovao i federalni ministar izbjeglih i raseljenih osoba Edin Ramić koji je s načelnikom Karadžićem potpisao sporazum o asfaltiranju dijela ceste u jednom od lokalnih naselja.

Načelnik Karadžić je istakao da je sretan zbog posjete člana Predsjedništva BiH Džaferović i ministra Ramića što ga ohrabruje da će ti prostori u budućnosti imati pomoći i razumijevanja. Naveo je da će pomoć poput izgradnje infrastrukture i džamije ohrabriti i povratnike u Čajniču. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje