Srijeda, 23. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Svi magistralni putevi su prohodni: Snijeg je na području TK napadao između 25 i 60 cm

Na osnovu izvještaja primljenih od OSCZ sa područja TK, trenutno stanje u oblasti zaštite je slijedeće:

Prema podatcima  hidro-meteorološke stanice Bukovčić Tuzla temperatura zraka jutros je iznosila -6°C, vlažnost 74%; pritisak  983 hPa.

Vodostaj na brani HA Modrac u 07,00 sati iznosio je 198,67 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u 07,00 nivo je niži 1 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 11,9 m3/s.

 • tuzla-snijeg
 • Stanje na putevima: M – 18 Tuzla – Ugljevik u mjestu Seljublje, zabrana prolaska za teretna vozila preko 3,5 tone.

  M – 18 Tuzla-Bijeljina – u mjestu Požarnica zbog klizišta, saobraća se usporeno-jednom trakom.

  M – 4 Tuzla – Šićki Brod u naselju Drežnik, radi izvođenja sanacionih radova otežano saobraćanje, u upotrebi obilaznica u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

  Ocjena kvaliteta zraka: Kvalitet zraka za dan 25.12.2014 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetu Cerik i Mobilna: Kalesija.

  Kvalitet zraka za dan 25.12.2014 godine odgovarao je kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje i Lukavac.

  U protekla 24 sata, vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona, osim nekoliko tehničkih nisu imale intervencija na gašenju požara.

  U protekla 24 sata snijeg je na području TK napadao između 25 cm u nižim do 60 cm u višim predjelima.

  Prema informacijama dobijenim od OC SCZ sa područja TK, svi magistralni putevi su prohodni. Saobraćaj se odvija otežano uz obaveznu upotrebu lanaca i zimske opreme u svim visinskim zonama. Putne službe intenzivno rade na rasčišćavanju. Gradski i prigradski saobraćaj se odvija bez većih problema, sve linije idu do zimskih stanica.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,