Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Svećenik iz BiH: Neću se skrivati od nevidljivog virusa. Nisam se skrivao 1992., neću ni sad

Preuzmite sliku

Pojavom koronavirusa u BiH otkazani su brojni koncerti, kulturne, privredne i sportske manifestacije, a u nekim kantonima nastava je odgođena do daljnjeg. 

Ipak, jedan svećenik iz Bosne je putem Facebooka pozvao svoje mještane da nastave dolaziti u crkvu kao i do sada, odnosno još i više.

“Zovu me jučer i evo jutros župljani i otkazuju djecu za vjeronauk, za susret mladih itd i naravno pitaju hoće li biti misa!!! U našoj župi ništa se neće promijeniti! Mise će biti, klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu, Put križa, ispovijedi, susreti, razgovori, molitve, blagoslovi… ma sve što smo prakticirali sad ćemo još više! Ne bojte se ničega ako vjerujete Onome koji je gospodar života i smrti! Pa i umrijeti nam je jednoga dana. Volim umrijeti u najstrašnijim mukama za oltarom podižući Živoga Boga ili klečeći ispred oltara pred Živim Bogom, nego živjeti hiljadama godina skrivajući se od nevidljivog virusa. Nisam se skrivao 1992., niti 2002., pa neću niti sada! Nema te zemaljske vlasti koja će mi zatvoriti crkvu”, napisao je don Ante Ledić.

 • Objava je skupila gotovo dvije hiljade lajkova i stotine komentara

  “Svećeniče to su riječi Isusovog vojnika, narodnog pastira pravog. Niti lijevo niti desno”, “Svaka čast. Dižu paniku bez veze. Od nečega se mora umrijeti pa makar svi bili u karanteni kad na čas valja poći i zato treba biti pripremljen”, “Zna se tko sije strah, sotona. Zar ćemo se predati sotoni u ruke i zatvoriti crkve, a to joj je i krajnji cilj”, neki su od komentara.

  Inače, papa Franjo otkazao je redovne nastupe u javnosti kako bi izbjegao okupljanje ljudi i potencijalno širenje koronavirusa, a i druge zemlje ne održavaju misna slavlja kako bi se spriječilo širenje virusa. (Index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,