Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Svečano otvoren “Sarajevo Holiday Market”

Preuzmite sliku

U Sarajevu je večeras svečano otvoren “Sarajevo Holiday Market” koji će i ove godine raznolikim sadržajima obogatiti prazničnu sezonu u bh. prijestolnici, posebno za mališane, ali i sve druge građane, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon deset godina, “Sarajevo Holiday Market” ponovo se održava u Starom Gradu, odnosno na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović.

Načelnik Opštine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić ovim povodom izrazio je zahvalnost svima koji učestvuju u realizaciji ovog projekta.

“Sarajevo Holiday Market se vratio u Stari Grad u punom kapacitetu, možda čak i u ljepšem i malo drugačijem. Postavljeno je klizalište, imamo i kućice gdje će naši obrtnici privrednici moći da izlažu svoje proizvode”, kazao je Hadžibajrić, dodajući da je “Sarajevo Holiday Market” važan i za turizam.

“Ja sam pobornik Holiday Marketa, ne samo na području Opštine Stari Grad. Ovo bi trebalo da se organizuje u svakoj opštini, kada je u pitanju ovakav sadržaj. Ovo je nešto što treba Sarajevu kao glavnom gradu Bosne i Hercegovine”, rekao je Hadžibajrić.

 • Istakao je da sve više posjetilaca iz regije i drugih država Novu godinu dočekuju upravo u Sarajevu.

  “Mislim da je Sarajevo jedan od najposjećenijih gradova što se tiče Nove godine kada je u pitanju regija. Sarajevo ima jedan poseban duh i mentalitet ljudi. Ljudi dolaze i ovdje se osjećaju kao kod svoje kuće, to je ustvari suština Sarajeva”, kazao je Hadžibajrić.

  Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić istakla je da “Sarajevo Holiday Market” i slične aktivnosti vraćaju lijepi pretpraznični duh u Sarajevo.

 • “Svi posjetioci, turisti, Sarajke i Sarajlije, Bosanci i Hercegovci će imati priliku da uživaju u sjajnom programu koji je planiran u decembru i januaru, u kući Djeda Mraza i u sjajnoj prazničnoj ponudi, a ono na šta je grad Sarajevo posebno ponosno i gdje smo i mi dali doprinos je besplatno klizalište za sve posjetioce. To sve nekako uljepšava atmosferu i obogaćuje praznični duh”, rekla je Karić i pozvala građane Bosne i Hercegovine i posjetioce iz regije, Evrope i svijeta da u Novu godinu uđu upravo u Sarajevu uz poznati bh. bend “Dubioza kolektiv”.

  U sklopu “Sarajevo Holiday Marketa” nalazi se klizalište koje će biti otvoreno sve do 5. februara, a planirano je da “Sarajevo Holiday Market” traje do 15. januara naredne godine. Klizalište čiji generalni sponzor je kompanija BH Telecom bit će besplatno za sve posjetioce.

  Posjetioci također mogu uživati u bajkovitom selu Djeda Mraza, a prvi put sajamske kućice su postavljene i u ulici Ferhadija.

  Partneri projekta “Sarajevo Holiday Market” ove godine su Opština Stari Grad, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo i kompanija BH Telecom.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje