Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sve otkrila aplikacija Sky: Na području RS-a već uhapšeno 19 osoba zbog krijumčarenja droga i oružja

Preuzmite sliku

Policija RS-a je do sada uhapsila 19 osumnjičenih za šverc droge i oružja, te krijumčarenje ljudi, a obavlja pretrese na 50 lokacija na području Banjaluke, Gradiške,Bijeljine, Doboja i Novog Grada.

Kako ATV nezvanično saznaje, najviše lica uhapšeno je iz Gradiške, a to su Aleksandar Vitez, Filip Munjeran, Goran Gvozden, Dražen Karan, Dragoslav Radaković, Darko Vujić, Kostadin Balaban, Veljko Ugrenović, Savo Dragišić, Nikola Ilišević, Dragan Gavrilović, Mladen Grbić, Saša Vidović i Goran Vidović.

Iz Srpca Radoslav i Saša Narančić, Banjaluke Nebojša Tojagić, Laktaša Radivoj Lekić i iz Novog Grada Dario Taškov.

Veljko Ugrenović je i u septembru bio na meti policije zbog sumnje da se bavi prodajom droge dok je Mladen Grbić ranije povezivan sa Milivojem Lovrenovićem i akcijom „Transporter“.

Akciju sprovode policijski službenici MUP-a Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), pod nadzorom Tužilaštva BiH.

-Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima SIPA, a pod nadzorom Tužilaštva BiH sprovode operativnu akciju „Storidž 2“ zbog postojanja osnova sumnje da su izvršena krivična djela organizovani kriminalitet i neovlašteni promet opojnih droga neovlašten promet oružjem i vojnom opremom i krivično djelo krijumčarenje ljudi- saopštila je načelnik sektora za odnose s javnošću Mirna Miljanović.

Ova grupa sumnjiči se da je vršila međunarodno krijumčarenje droge i oružja, na način da su pripadnici grupe djelovali u više zemalja i komunicirali zaštićenim aplikacijama.

-Organizovana kriminalna grupa, protiv koje policija danas sprovodi akciju „Storidž 2“, osumnjičena je da je duži period krijumčarila drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaju da je akcija rezultat dugotrajne istrage Tužilaštva BiH i partnerskih policijskih agencija i institucija za sprovođenje zakona iz BiH, zemalja regiona i EU s ciljem da se otkriju i procesuiraju pripadnici organizovanih grupa narko-kriminala koje djeluju na području Banjaluke, Gradiške i drugih gradova u BiH.

U akciji „Storidž 1“, prije godinu je zaplijenjeno 460 kilograma skanka spremnog za dalju prodaju.

Droga je pronađena u jednom pomoćnom objektu na području Gradiške, a istragom je utvrđeno da vlasnik, koji inače radi u inostranstvu, nije znao šta mu se dešava u zavičaju, i to u njegovoj imovini.

Vrijednost te zaplijenjene droge je procijenjena na 800.000 eura. Međutim, čim bi prešla granicu s Hrvatskom i ugledala EU, vrijednost je skočila na gotovo duplo veći iznos.

-Tokom istrage, koju sprovodi Tužilaštvo BiH, saradnja je ostvarena i sa strukturama Evropola i EU – naveli su iz Tužilaštva BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,