Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Suzana Radanović: Ne znam gdje je trenutno Davor

Preuzmite sliku

Suzana Radanović, majka stradalog banjalučkog mladića Davida, tvrdi da ne zna gdje se trenutno nalazi njen bivši muž Davor Dragičević.

– Davora nisam čula, ne znam gdje je – navela je ona novinarima, navodeći da je sinoć imala informaciju da je uhapšen, što je policija negirala.

Radanović je večeras zapalila svijeću za svog sina, u prostoru za to predviđenom u krugu pravoslavne crkve u centru Banje Luke.

Negodovala je zbog zaključanih vrata hrama Hrista spasitelja, ispred kojeg se večeras okupilo oko stotinjak građana, članova grupe „Pravda za Davida“.

-Toliko o vjeri. Šokirana sam. Nemam riječi – dodala je ona, ističući da im je zabranjeno da se okupljaju na Trgu Krajine.

Na tom prostoru i večeras su raspoređene jake policijske snage , koje su zabranile dalja okupljanja grupi „Pravda za Davida“, zbog, kako je saopćeno, učestalog narušavanja javnog reda i mira, vršenja krivičnih djela, sprečavanja normalnog odvijanja saobraćaja te nepoštivanja Zakona o javnom okupljanju RS.

Policija je sinoć potisnula Davora Dragičevića i druge članove grupe „Pravda za Davida” s glavnog trga, prethodno ih upozorivši da se udalje, jer nemaju dozvolu za okupljanje.

Dragičević se dosad nije javno oglasio.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje