Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sutra se nastavlja vakcinacija u Zetri, 5.000 doza na raspolaganju

Preuzmite sliku

U dvorani Juan Antonio Samaranch (Zetra) sve je spremno da se sutra u 8:00 sati, po nalogu ministra zdravstva prof.dr. Harisa Vranića, nastavi proces vakcinacije građana Kantona Sarajevo.

Osigurano je dodatnih 5.000 doza vakcina, a Zavod zdravstvenog osiguranja KS će uputiti pozive građanima za vakcinaciju i to: starijim od 75 godina, hemodijaliziranim i transplantiranim pacijentima, a zatim i odraslim pacijentima sa Down sindromom, hroničnim pacijentima i osobama koje boluju od rijetkih bolesti.

U prvom krugu vakcinacije Kantonu Sarajevo je bilo na raspolaganju 12.800 doza vakcina. U Zetri je vakcinisano dnevno između 1.500 i 1.700 osoba, pri čemu su građani bili izuzetno zadovoljni organizacijom.

Sutra će biti potpisan i sporazum između Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, JU Doma zdravlja KS i Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine za primjenu vakcina doniranih od Republike Turske, a temeljem kojeg će Kanton Sarajevo provoditi imunizaciju uposlenih u ovom ministarstvu te sigurnosnim agencijama Bosne i Hercegovine. (Radiosarajevo.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,