Subota, 28. Marta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sutra obilježavanje godišnjice smrti sarajevskih policajaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprava policije MUP-a KS će, u saradnji sa Sindikatom policije Kantona Sarajevo, sutra obilježiti prvu godišnjicu ubistva policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Programom obilježavanja godišnjice predviđeno je održavanje 1. Memorijalnog turnira u malom nogometu „Adis & Davor“, koji će biti otvoren u 08.00 sati u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, uz najavljeno učešće 26 ekipa iz policijskih agencija u Bosni i Hercegovini, kojom prilikom će se prisutnima obratiti policijski komesar Uprave policije MUP-a KS i predsjednik Upravnog odbora SPKS.

Članovima porodica će biti uručene „Zlatne policijske značke“ koje se posthumno dodjeljuju poginulim policijskim službenicima.

Zatim će, kako je predviđeno protokolom obilježavanja godišnjice, u 10.00 sati biti otkrivena spomen-ploča  policijskim službenicima na mjestu ubistva u ulici Geteova do br. 1, općina Novi Grad Sarajevo. Nakon otkrivanja spomen-ploče, prisutnima će se obratiti ministar MUP-a Kantona Sarajevo.

Polaganjem cvijeća na Šehidskom mezarju Buća potok i groblju „Sveti Josip“ na Ciglanama biće nastavljene aktivnosti na obilježavanju godišnjice pogibije policijskih službenika Šehovića i Vujinovića, saopštavaju iz MUP-a KS.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje