Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Susret Zvizdić – Erginay: BiH će podržati i pomoći Turskoj u borbi protiv pošasti terorizma

Preuzmite sliku

Povodom terorističkih napada koji su se dogodili sinoć na istanbulskom Međunarodnom aerodromu Kemal Ataturk u kojem je ubijeno najmanje 40 osoba, a više od 150 ranjeno, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas s ambasadorom Republike Turske u BiH Cihadom Erginayom, javlja Anadolu Agency (AA).

Zvizdić je rekao da Vijeće ministara BiH i svi građani Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuju ovaj teroristički čin i da su u ovim trenucima zajedno s turskim narodom.

Ambasador Erginay se zahvalio predsjedavajućem Zvizdiću, Vijeću ministara BiH i građanima na porukama solidarnosti koje od sinoć pristižu i istaknuo da je to najbolji način za borbu protiv terorizma. Zvizdić je rekao da će Vijeće ministara BiH podržati i pomoći Vladi Republike Turske u borbi protiv pošasti terorizma koja predstavlja prijetnu globalnom miru.

“Radit ćemo na suzbijanju svih oblika terorizma i donosit ćemo strategije koje će nam pomagati na tom putu. Moramo biti ujedinjeni kako bi porazili one koji ne žele mir i koji nam stoje na tom putu”, rekao je tokom susreta predsjedavajući Zvizdić.

Predsjedavajući Zvizdić je zamolio ambasadora Erginaya da u ime Vijeća ministara BiH i u njegovo ime prenese izraze iskrenog saučešća porodicama poginulih, a brz oporavak ranjenim građanima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,