Ponedjeljak, 13. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Susret na Ilidži: Šta šef Novalićevog kabineta ima sa Fikretom Hodžićem i Solakovim advokatom

Afera s uvozom spornih respiratora iz Kine koja je pod povećalo javnosti stavila uvoznika “Srebrenu malinu” Fikreta Hodžića i naručioca Federalnu upravu civilne zaštite došla je i do ureda federalnog premijera Fadila Novalića. Tome po svemu sudeći svjedoče fotografije današnjeg susreta na Ilidži.

Na fotografijama koje su portalu Klix.ba poslali čitatelji vidi se sastanak koji se danas na Ilidži desio ispred advokatske kancelarije Kadrije Kolića, pravnog zastupnika direktora FUCZ Fahrudina Solaka, a prisutni su i Fikret Hodžić i Hasan Ganibegović.

Ganibegović je šef kabineta premijera Federacije BiH Fadila Novalića i vanjski član komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo.

Zanimljivo je da se na jednom mjestu nađu baš ovi akteri, posebno ako se zna da su predstavnici različitih subjekata u istrazi, ali i u kontekstu izjave premijera Novalića da ne želi komentarisati postupak koji je u toku.

  • Srebrena malina izuzećem iz Zakona o javnim nabavama angažovana je od strane FUCZ-a, iako je kompanija registrovana za preradu i prodaju voća i povrća te nije imala dozvole koje trebaju posjedovati ovlašteni trgovci medicinskom opremom.

    Uvoz 100 respiratora iz Kine koji je za potrebe zdravstvenog sistema Federacije BiH, a po nalogu FUCZ izvršila Hodžićeva kompanija Srebrena malina pod istragom je Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje