Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

SuperLoto: Igrač iz Žepča pogodio šesticu i osvojio skoro milion konvertibilnih maraka

Preuzmite sliku

U subotu navečer, 15. februara 2020. godine u 13. kolu igre SuperLOTO, u emisiji koja se emitira uživo, pogođena je dobitna kombinacija od šest brojeva koja je sretnom igraču donijela dobitak od 973.219,50 KM.

Sretni dobitnik odigrao je loto listić od 10 kombinacija sa pretplatom dva kola. Sretni listić uplaćen je u 13.2.2020. godine u 10:53 sati, na uplatno-prodajnom mjestu Lutrije Bosne i Hercegovine u Žepču, ulica Prva bb. Sedma kombinacija brojeva na odigranoj šarenici igraču iz Žepča donijela je skoro milionski dobitak. Izvučeni brojevi koji su bili sretni za igrača iz Žepča su: 1, 4, 5, 9, 12 i 13.

Nakon što se vijest o dobitnom listiću kupljenjom u Žepču proširila gradom, građani su sa znatiželjom počeli nagađati o potencijalnom dobitniku.

Kako kaže prodavač listića Amel Nalić, čim se čulo za ovu vijest, igrači su počeli dolaziti i raspitivati se ko je sretni vlasnik skoro milion maraka.

– Osjećam se ispunjeno i radosno zbog činjenice da je neko ovim novčanim dobitkom olakšao svojoj porodici i sebi ostatak života. Od momenta kada je izvučen listić, dobio sam na stotine poziva, upita i svi pitaju je li se javio igrač, zna li se ko je dobio. Ja, kao odgovorni radnik, i da znam, ne bih otkrio – ističe u šali Nalić, koji dodaje da se potencijalni dobitnik još nije javio u prodajni centar u Žepču, a nema informacija da se javio u Centralu u Sarajevu.

Prije sedam godina na istom prodajnom mjestu Lutrije BiH u Žepču kupljen je bingo listić, koji je vlasniku donio 2.241.741 KM. Nikad se nije saznalo ko je dobio toliki novac, ali se zna da je iz Žepča, jer je porez od dobitka uplaćen na području te općine.

Na ovom prodajnom mjestu bila su još tri velika dobitka. Jedan od 300.000 i dva od po 108.000 maraka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,