Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sunita Hindić osuđena na tri i po godine zatvora za ubistvo biznismena

Preuzmite sliku

Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Mostaru osudilo je Sunitu Hindić (21) iz Travnika na tri i po godine zatvora za ubistvo mostarskog biznismena Nine Ivankovića (55) u njegovoj Villi na Buni kod Mostara.

 • Sudsko vijeće Kantonalnog suda je ovo krivično djelo okarakterisalo kao ubistvo iz nehata, prenosi “Avaz“.

  Prema optužnici Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, koju zastupa tužiteljica Tanja Marčinko, Hindić se tereti da je 4. oktobra 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu “Ville Ivanković“ u kojoj se nalazio Nino Ivanković te je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, u namjeru da ga usmrti, ispalila hitac u njegovom pravcu. Usljed zadobivene prostrijelne rane Ivanković je obilno iskrvario i na licu mjesta podlegao.

  Osuđena Sunita Hindić i ubijeni Nino Ivanković su, kako je navedeno bili u ljubavnoj vezi.

  Prije samog ubistva provodili su se uživajući alkohol i kokain, a u jednom trenutku došlo je do svađe između njih dvoje nakon čega je ona napustila objekat te se taksijem uputila u pravcu mostarskog naselja Ilići gdje je bila privremeno nastanjena.

  “Tokom vožnje je s njim razmjenjivala SMS poruke, među kojim je napisala: ‘Ološu, mrzim te…’. Potom se vratila u motel, u sobu u kojoj se nalazio Ivanković, gdje su se nastavili kratko prepirati i gdje ga je na koncu usmrtila iz njegovog pištolja CZ 7,65 dok joj je bio okrenut licem”, navedeno je u optužnici.

  Tokom dokaznog postupka saslušani su brojni svjedoci, među kojima su i pojedini gosti motela, koji su se i zatekli u vrijeme ubistva. Sasušani su i pripadnici policije, među kojima i oni iz Policijske stanice Bugojno, na čijem području se Hindić skrivala nakon ubistva, te vještaci MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i Federalne uprave policije, koji su vršili pretres mobitela i izvukli pozive i SMS poruke razmjenjivane između Ivankovića i Hindić. Takođe, su saslušani brojni vještaci, a priloženo je stotinu materijalnih dokaza.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,