Četvrtak, 15. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

„Sunce, ti i ja”: U nedjelju na Panonskim jezerima besplatni dermatološki pregledi (VIDEO)

Preuzmite sliku

Najveći lanac drogerija u BiH, dm drogerie markt i ove godine realizuje kampanju „Djeca sunca” koja ima za cilj informisati i educirati javnost o pravilnoj zaštiti kože od sunca i prevenciji kožnih bolesti. 

Kao uvod u kampanju dm je u Sarajevu upriličito događaje pod nazivom „Kako te sunce vidi” u okviru kojeg su svi zainteresovani građani po po prvi put u Bosni i Hercegovini mogli uz pomoć UV kamere snimiti svoje lice i dobiti uvid u negativne posljedice izlaganja kože štetnim sunčevim zrakama.

Također, tokom mjeseca jula na kupalištima u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Vitezu i na plaži u Neumu bit će organizovani besplatni dermatološki pregledi za sve zainteresovane posjetioce.

U okviru ove društveno odgovorne kampanje DM će u Tuzli upriličiti edukativno – zabavni događaj pod nazivom „Sunce, ti i ja” u nedjelju, 12.7.2015. godine na Panonskim jezerima, u periodu od 12:00 do 17:00 sati. 

Svi posjetioci bit će u mogućnosti besplatno obaviti pregled kože te od dermatologa dobiti stručne i korisne savjete o prevenciji kožnih oboljenja. Osim toga, učestvovanjem u različitim igrama moći će osvojiti brojne nagrade, a najmlađi će se na zabavan način informisati o važnosti pravilne zaštite kože te će se educirati na koji način mogu bezbrižno da se igraju na suncu.

Svake godine se povećava broj osoba oboljelih od melanoma te je veoma važno probuditi svijest javnosti o ovom problemu te ih podstaći da redovno obavljaju dermatološke preglede i zaštite kožu od štetnih sunčevih zraka.

Tokom kampanje „Djeca sunca“ kupovinom 2 ili više proizvoda za zaštitu od sunca dm kupci ostvaruju popust od 20%. Također, na taj način daju svoj doprinos donaciji ručnih dermoskopa Udruženju za prevenciju i zaštitu od raka kože „Melanoma u BiH”. U dm prodavnicama kupci mogu dobiti i besplatne dječije brošure sa savjetima za pravilnu zaštitu od sunca.

Kampanja traje do 17.7., a više informacija možete pronaći na web stranici dm kompanije ili u najbližoj dm prodavnici.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

DM je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za osam godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija s više od 480 zaposlenika i 57 prodavnica u 34 grada te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2013/14. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 104,5 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 11.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među dm robne marke spadaju Balea, alverde NATURKOSMETIK, DAS gesunde PLUS, s.he stylezone, Denkmit, babylove i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje