Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sulejman Vranj izabran za predsjednika Patriotske lige BiH

Preuzmite sliku

Na izbornoj Skupštini Patriotske lige Bosne i Hercegovine koja je održana jučer u Sarajevu za predsjednika Patriotske lige izabran je Sulejman Vranj.

Također, izabrano je i Skupštinsko rukovodstvo koje će predvoditi Esad Muhibić, uz zamjenike Ismeta Letu i Dževada Tosunbegovića.

Na Skupštini su jednoglasno usvojeni zaključci kojima se od nadležnih traži odgovor vezano za dostavljene spiskove u rješavanju pitanja pokretača i organizatora otpora, aktivnosti koja je oko 15 godina vođena u organima i organizacijama Patriotske lige Bosne i Hercegovine, te je završena u saradnji sa komisijama resornog ministarstva i nalazi se u proceduri usaglašavanja i usvajanja na Vladi FBiH.

Predložen je rok do 25. novembra 2021.

Istaknuto je da se ove godine navršava 30 godina od osnivanja i djelovanja Patriotske lige Bosne i Hercegovine čiji su pripadnici uz Zelene beretke i Policiju sa ostalim patriotima stali u odbranu Republike Bosne i Hercegovine.

Patriotska liga je predstavljala osnovu u stvaranju i osnivanju Armije Republike Bosne i Hercegovine pod čijom zastavom je odbranjena suverena Republika Bosna i Hercegovina, saopćeno je iz te organizacije. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje