Četvrtak, 22. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sukob migranata u Bihaću, jedna osoba hospitalizirana

U sinoćnjem sukobu migranata u središtu Bihaća jedna osoba je zadobila teže tjelesne povrede, te je hospitalizirana u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić”, što je potvrđeno iz Policijske uprave Unsko-sanskog kantona (USK).

“Dojavu o sukobu dvije osobe u ulici Alije Đerzeleza dobili smo iza 19 sati. Na mjestu događaja pronađen je povrijeđeni muškarac, koji je prevežen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Riječ je o stranom državljaninu kod kojeg su konstatirane teže tjelesne povrede, a koje su nanesene hladnim oružjem, najvjerovatnije nožem. O počiniocu ovog krivičnog djela još nemamo nikakve informacije” – izjavio je glasnogovornik Policije USK Ale Šiljdedić.

Istaknuto je kako je ovo samo još jedan u nizu incidenata u posljednje vrijeme, te da nekontrolirani svakodnevni priliv migranata značajno usložnjava sigurnosnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.

“Možemo reći da je ovo postala naša svakodnevnica, naročito u Bihaću, Velikoj Kladuši i dijelovima grada Cazina. U kanton gotovo svakodnevno pristiže više od 100 ilegalnih migranata, a oni sve teže prelaze granicu s Republikom Hrvatske. Sve veći broj tih ljudi u našim gradovima i općinama uslovio je i povećanje broja krivičnih djela i incidentnih situacija. Policija pokušava na profesionalan i odgovoran način odgovoriti ovom izazovu, međutim suočeni smo sa zaista kompleksnom situacijom” – dodao je Šiljdedić.

U prihvatnim kampovima na području Unsko-sanskog kantona trenutno je smješteno oko 3.000 ilegalnih migranata, dok je pretpostavka da na ulicama i u napuštenim objektima u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši boravi više od 4.000 ljudi. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,