Petak, 16. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sud u Brčkom odredio pritvor i četvrtom osumnjičenom za ubistvo Edina Zejćirovića

Preuzmite sliku

Nakon što je određen pritvor trojici osumnjičenih za otmicu i ubojstvo Edina Zejćirovića iz Čelića, Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor i četvrtom osumnjičenom za suizvršiteljstvo u spomenutim teškim krivičnim djelima od 17. novembra.

Pritvor S. Š. (20) iz Brčkog, uhapšenom 7. decembra, nakon bjekstva, određen je zbog postojanja opasnosti od bijega, te iz razloga zbog kojih je pritvor ranije određen i ostalim osumnjičenima, saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Podsjetimo, pritvor ranije uhapšenom u ovom slučaju S. H. (40), S. D. (22) i N .H. (26). određen je zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, odnosno da će ometati postupak utjecajem na svjedoke, suučesnike ili prikrivače.

Osim toga, pritvor prema svim osumnjičenim opravdan je kaznenim djelom za koje se sumnjiče, za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice.

Tužilaštvo, u suradnji s Policijom Brčko distrikta, nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu radi dokazivanja kaznenih djela otmice i ubojstva, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje