Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Strahuje se da su mrtvi: Ni nakon današnje potrage nema traga od nestalog mladića i njegove sestre

Preuzmite sliku

Današnja potraga po vrletima podmajevičkog sela Rašljani kod Brčkog nije dala pozitivne rezultate u potrazi za nestalim mladićem (22) i njegovom petogodišnjom sestrom, potvrđeno za portal Otisak.ba od više učesnika u potrazi. Podsjećamo da je mladić osoba sa posebnim potrebama.

Očekivali smo da ćemo danas imati pronalazak nestalih osoba. Nažalost to se nije dogodilo. Postavili smo desetak čeka, ali umjesto pronalaska mi smo došli do zaključka da bi se ovo moglo pretovoriti u veliku tragediju – kazao je  jedan od učesnika u potrazi.

Na pitanje u kakvu tragediju rekao je: „danas nismo primjetili njihovo kretanje, plašimo se da nisu živi“.

Kako je „otisku“ nezvanično saopćeno ujutro se očekuje angažman i helikopetrske jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te dolazak Gorske službe spašavanja iz Mostara.

Ono što je interesantno jeste da nadležni nisu zatražili angažman Ronilačko-spasilačkog kluba „Nemo“ u Brčkom koji posjeduje i manji avion koji bi prema riječima predsjenika ovoga kluba Neđe Mićića Tulije mogao biti odmah u funkciji, odnosno na terenu.

Niko nas nije zvao. Mi smo uvijek spremni pomoći, a to smo pokazali tokom poplava kada smo na terenu radili 24 sata. Naravno osim nas tu bi se uključio i Kinološki savez Distrikta Brčko u kojem imaju specijaliziranog psa za ovakve situacije, ali ni njih niko nije kontaktirao od nadležnih – kazao je Tulija u telefonskom razgovoru za otisak.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,