Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

“Stop korupciji” u Tuzli: Postavljen upitnik za građane

Preuzmite sliku

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije 9. decembra, ICITAP u BiH je u saradnji s Američkom ambasadom u BiH, kao i prethodnih godina izrazio spremnost da podrži organizaciju javne kampanje na temu „Stop korupciji“ u pet gradova Bosne i Hercegovine.

“S tim u vezi, obavještavamo građane da će MUP TK-a u saradnji sa ICITAP-om u BiH (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravde SAD-a) i INL-om (Kancelarijom/Uredom za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona Vlade SAD-a), kao i Američkom ambasadom u BiH dana 06. 12. 2017. godine u vremenskom periodu od 10,30 do 13,30 sati u prostorijama Bingo City Centra u Tuzli realizovati kampanju „Stop korupciji“. Ovom prilikom, učenici Srednje saobraćajne škole iz Tuzle će zajedno sa policijskim službenicima MUP-a TK-a dijeliti građanima promotivni materijal i upitnik sa pitanjima na temu korupcije koji će građani moći anonimno ispuniti”, navode iz MUP-a TK.

Istovremeno, tokom trajanja navedene kampanje u BCC-u u Tuzli, biće realizovana i dodatna aktivnost pod nazivom „Dan otvorenih vrata“ u prostorijama MUP-a TK-a u Tuzli, s ciljem posjete građana ovom Ministarstvu, te ostvarivanja kontakta sa policijskim službenicima koji rade na problematici privrednog kriminaliteta i korupcije, a koji će građanima dati adekvatne informacije o krivičnim djelima korupcije.

Pozivaju se građani da učestvuju u realizaciji navedene kampanje, te da se pridruže u prostorijama BCC-a u Tuzli i MUP-a TK-a u srijedu 06.12.2017.godine u terminu od 10,30 do 13,30 sati.

Takođe, na internet stranici MUP-a TK-a je postavljen UPITNIK sa deset pitanja vezanih za korupciju, koji  građani mogu ispuniti, te izvršiti elektronsko glasanje.

Podsjećamo, tokom prošle kampanje na temu borbe protiv korupcije u junu mjesecu tekuće godine na internet stranici MUP-a TK-a je uspostavljena mogućnost direktne anonimne prijave svih oblika korupcije putem linka na početnoj stranici „Prijavite korupciju!“. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,