Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stjepan Mesić primio priznanje Počasni građanin Grada Sarajeva

Preuzmite sliku

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas priznanje Počasni građanin Grada Sarajeva, koje su mu uručili gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić.

– Drago mi je da sam danas ovdje. Bilo je određenih nesporazuma, sjećate se, jer je bilo nesporazuma s Orhanom Pamukom, jednim od najvećih književnika. Ali uspostavio sam kontakt s gospodinom Pamukom. Napisao mi je da mi čestita i da će biti zadovoljan da se jednom sretnemo i družimo. Tako sam ja obavijestio vodstvo Sarajeva da možemo obaviti preuzimanje priznanja – rekao je Mesić.

Uručenje priznanje Mesić je iskoristio i da kaže da se čovjek u životu mora držati principa.

– Nije to uvijek lako, ali meni je drago da ljudi prepoznaju onoga ko se drži principa – naglasio je.

Gradonačelnik Skaka i predsjedavajući Gradskog vijeća Gavrić zahvalili su, u svoje i uime Gradskog vijeća Grada Sarajeva, Stjepanu Mesiću za sve što je uradio za Bosnu i Hercegovinu i njen glavni grad.

Radi se o priznanju koje dodjeljuje Grad Sarajevo građanima BiH i stranim državljanima za njihov doprinos. To značajno priznanje Stjepanu Mesiću dodijeljeno je prošle godine, a primio ga je danas u Vijećnici.

Stjepan Mesić hrvatski je političar koji je bio drugi predsjednik Republike Hrvatske u dva mandata, te predsjednik prve vlade Republike Hrvatske, predsjednik drugog saziva Hrvatskog sabora od 1992. do 1994. i bivši predsjednik predsjedništva SFRJ. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje