Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stjepan Mesić danas boravio u Kalesiji, te se upoznao sa svim potencijalima ove općine (VIDEO)

Preuzmite sliku

U Kalesiji je boravio nekadašnji predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić koji je u razgovoru s općinskim načelnikom Seadom Džafićem iskazao spremnost da podrži projekte značajne za razvoj ove općine, a koji bi se mogli finansirati iz fondova Evropske unije.

Mesić je bio ohrabren informacijama o firmama koje uspješno posluju na tom području, zapošljavaju mlade i stručne ljude, pri čemu većinu svojih proizvoda plasiraju na tržište Evropske unije.

“Dobra stvar je što Evropska unija otvara nepovratne fondove za finansiranje projekata u zemljama koje su kandidati za priključenje Uniji. Birokratske prepreke se moraju premostiti”, izjavio je Mesić.

Načelnik Kalesije Sead Džafić iskazao je zahvalnost predsjedniku Mesiću na spremnosti da podrži projekte od značaja za razvoj lokalnih zajednica poput Kalesije.

“Mesić ima ogromno poznanstvo u Evropi i svijetu i može puno pomoći zajednicama kao što je Kalesija”, rekao je Džafić.

Tokom razgovora kojem je prisustvovao i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, istaknuto je da bi na izradi projekata koji se namjeravaju kandidovati Briselu trebalo da rade osobe koje poznaju metodologiju odnosno, standarde Evropske unije. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje