Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stipendije za 115 talentiranih srednjoškolaca sa područja Tuzlanskog kantona

Preuzmite sliku

Posebno nadarenih 115 učenika srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona potpisalo je danas ugovore za dodjelu stipendija sa Ministarstvom obrazovanja i nauke TK.

Čestitavši učenicima i roditeljima ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović kazao je da su prije nekoliko sedmica također potpisani ugovori za nadarene osnovnoškolce i studente.

  • „To je 168 stipendija ukupno. Mi smo za ovu godinu izdvojili 500.000 KM za podršku nadarenim učenicima. Naš cilj je da kao Vlada podržimo nadarene učenike i da shodno tome oni doprinesu razvoju Bosne i Hercegovine kao jednu vrstu zahvalnosti što ih je ova država podržala u obrazovanju“ , kazao je ovom prilikom ministar Omerović.

    Kriteriji za dodjelu stipendija bio je uspjeh i postignuti rezultati u raznim aktivnostima a ne socijalni status, naglašeno je.

  • Melina Ibrahimović dobitnica stipendije i učenica 3. razreda Srednje medicinske škole Tuzla, čiji je prosjek ocjena 5,0, zahvalila je Vladi i Ministarstvu na prepoznatim rezultatima. „Za mene je ova stipendija veliki podsticaj da nastavim praviti još bolje rezultate i nadam se još uspješnijim ostvarenjima svih mojih ciljeva“, kazala je Ibrahimović.

    „Veliko mi je zadovoljstvo da sam ovdje zato što mi je drago da se u našoj državi konačno prepoznao potencijal mladim ljudima i što konačno naša država obraća pažnju na to da finansira mlade ljude“, svoje je zadovoljstvo iskazao i 16. godišnji Bakir Selimović, učenik Gimnazije u Živinicama koji je zahvaljujući svojim sposobnostima i marljivošću prošle godine završio dva razreda za jednu godinu i tako iz prvog prešao u 3. razred.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,